Klassieke lampenkap

Klassieke lampenkap

Een lamp met een klassieke kap is een bijzondere eyecatcher voor in huis. Deze lampenkap heeft vanwege de vorm geen weerkaatsende folie maar een stoffen binnenkant.

De binnenkant van de lamp kan bekleed worden met goud, glimmend goud, taupe folie (grijzig), wit, transparant of zilver. De bekleding van de binnenkant is bepalend voor de hoeveel licht wat het doorlaat (de lichtsterkte).
De buitenkant van de lamp kan bekleed worden met katoen, satijn, chintz (effen stof), behang, gordijnstof, velvet, lakfolie, decorstof (bloemstof), organza of zijde. Ook het gebruik van een eigen stof is mogelijk.
De boven- en onderkant van de lamp wordt mooi afgewerkt met een bandje of met franje.
Het frame wordt uitgevoerd in goud, zwart, wit of zilver. De frame diepte wordt aangepast aan de lampvoet.
Eigen stof/materiaal is mogelijk.
Een (eigen) print of logo is ook mogelijk.

Alle lampen kunnen verzonden worden of afgehaald worden. De kap kan in elke afmeting gemaakt worden. Onze lampen worden standaard uitgevoerd met één grote fitting (E27) maar bij grote hanglampen zijn meerdere lichtpunten mogelijk.
Advies: Voor een kleine kap (<30 cm) is een lamp tot 60W het meest geschikt. Bij een grotere kap is een lamp tot 100W het meest geschikt.

Hoe neem ik de maten op?

De gewenste afmetingen van de lamp kunt u zelf opmeten en doorgeven. Dit werkt als volgt:
Bij een ronde lamp:
U geeft de gewenste doorsnede van de lamp door. Zowel de lengte en de breedte zijn dan gelijk, omdat het de doorsnede betreft. U vult eerst de doorsnede van de bovenmaat in, dan de doorsnede van de ondermaat. De hoogte van de lamp meet u aan de buitenkant van de ring, van onder naar boven.
Bij een ovale lamp:
De doorsnede van een ovale lamp is in de lengte en breedte verschillend. U vult de lengte en breedte van de bovenmaat in, en de lengte en breedte van de ondermaat. De hoogte van de lamp meet u aan de buitenkant van de ring, van onder naar boven.
Bij een vierkante lamp:
U geeft de gewenste lengte en breedte van de bovenmaat door. Bij een vierkant lamp zijn de lengte en breedte hetzelfde. Daarna geeft u de lengte en breedte van de ondermaat door, deze zijn ook gelijk aan elkaar. De hoogte van de lamp meet u aan de buitenkant van de ring, van onder naar boven.
Bij een rechthoekige lamp:
U geeft de gewenste lengte en breedte van de bovenmaat door, deze zijn niet gelijk aan elkaar. Daarna geeft u de gewenste lengte en breedte van de ondermaat door, deze zijn ook weer niet gelijk aan elkaar. De hoogte van de lamp meet u aan de buitenkant van de ring, van onder naar boven.

Vraag een offerte aan